Vegetarisk mad er fremtiden

Nam nam, siger jeg bare!
Hvem elsker ikke god mad. Det er vist de færreste, som vil sige, at de ikke elsker god mad. Spørgsmålet kan nogle gange være: hvad er god mad. For flere og flere vil dette efterhånden være vegetarisk mad.
Dansk Vegetarisk Forening
Herhjemme har vi en dansk vegetarisk forening, som arbejder med at informere danskerne omkring både vegetarisk og vegansk mad. Det er godt at have en forening, hvor man kan henvende sig med sine spørgsmål, vil man gerne være vegetar eller veganer. Det kræver nemlig noget indsigt at blive vegetar.
Restaurant
Det er en god idé at orientere sig om vegetarmad på vegetar restauranterne rundt omkring. De almindelige restauranter har som regel også nogle vegetarretter, og det gælder især restauranter fra det asiatiske og det moderne fusionskøkken. Bor du i en større by har du mange gode alternativer. Det er dog ikke så billigt at leve af restaurantmad skal man huske.
Umami
Det er vigtigt at lære noget om vegetarmad, når man beslutter sig for at lave overgangen fra kødspisende til vegetar. Man skal sørge for at man får de proteiner, man har brug for. Det kan man fx få gennem bælgfrugter, men også i en hel del andre ting, som har den forjættede umami smag som eksempelvis i soya produkter. I det hele taget er umami et gyldent ord, når det angår vegetarmad, fordi det kan erstatte den kødsmag, man ellers får fra kødet.
Hvad kan man lave udover en almindelig salat
Som vegetar har du rigtig mange alternativer til den helt almindelige salat. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser. Der er heldigvis også rigtig mange steder, hvorfra man kan få inspiration til at lave en rigtig god og velsmagende vegetarmad. Vegetarretter kan nemlig være utroligt lækre.
Vegetarlasagne
Hvad med at lave en vegetar-lasagne med sorte bønner. Man sætter bønnerne i blød over natten i mindst 10 timer, herefter koger man dem, blender dem og blander så bønne farsen med noget tomatsovs og bruger det som kød i en ellers helt almindelig lasagne med krydderier, pastaplader og med gratineret ost ovenpå til sidst. Jeg siger jer, at det kan være nam nam.
Pizza
Det er også rigtig lækkert at lave en dejlig vegetarpizza. Man kan bruge gode friske svampe og mozzarella ost. Hertil en rigtig god tomatsovs, som man smører ud over pizzadejen. Ovenpå kan man lægge et lag af ruccola salat, krølsalat eller hvad man nu bedst kan lide. Husk, at det kun er fantasien som sætter grænser for det grønne bord.
Hvorfor blive vegetar?
- For at spise mindre kød.
- For ikke at skade dyrene.
- For at lære at spise mere varieret.
- For at leve sundere.
- For at leve mere klimavenligt og gå med hen imod den grønne omstilling.
- Fordi grøntsager er skønne og velsmagende.